Päivityspalvelu

Päivityspalvelulla asiakkaan rekisterissä olevat henkilö-, rakennus- ja kiinteistötiedot päivitetään ajan tasalle väestötietojärjestelmän tiedoilla. Päivitys tehdään henkilötunnusten tai muiden tunnistetietojen perusteella. Päivityspalvelu on kertaluontoinen, ja se voidaan tehdä tarvittaessa, esimerkiksi kerran vuodessa.

Palvelun tilaaminen

Päivityspalvelun tilaaminen edellyttää Väestörekisterikeskuksen organisaatiolle  myöntämää tietolupaa ja organisaation sitoutumista luvan ehtoihin. Tietolupaa haetaan Väestörekisterikeskuksen verkkoasionnissa. Hakemuksessa on annettava selvitys tietojen käyttötarkoituksesta. Ennen tietolupahakemuksen tekemistä on hyvä tutustua palveluohjeisiin.

Tietolupahakemuksen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. Tietolupapäätöksen jälkeen tietojen tekninen toimitus tapahtuu 10 - 20 päivän sisällä.

Oppilaitosten päivitykset

Väestörekisterikeskus on myöntänyt oppilaitoksille toistaiseksi voimassa olevan tietoluvan päivittää opiskelijarekisteriään nykyisten tai entisten opiskelijoiden osalta. Oppilaitoksen ei tarvitse erikseen hakea tietolupaa, vaan päivitys voidaan tilata Vestörekisterikeskuksen verkkoasionnissa.

Väestötietojärjestelmän tiedoista

Väestötietojärjestelmän tiedot eivät ole julkisia. Luvan saajan tulee tutustua myönnetyn tietoluvan ehtoihin ja varmistaa, että väestötietojärjestelmän tietoja käsiteltäessä noudatetaan tietosuojaa ja tietojenkäsittelyn turvallisuutta koskevaa lainsäädäntöä ja viranomaisten määräyksiä.

Väestötietojärjestelmästä saatuja tietoja ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman Väestörekisterikeskuksen tapauskohtaisesti myöntämää lupaa.

Väestörekisterikeskuksen asiantuntijat neuvovat tietojenluovutuksen periaatteellisissa ja väestötietojärjestelmän tietosisältöön liittyvissä kysymyksissä.

Kysymykset ja muut yhteydenotot voi lähettää osoitteeseen julkishallinto@vrk.fi

Kirjasto

Nimi Tiedosto Päivitetty
Maksuasetus 2017-2018 pdf 11.01.2017
Hinnasto Poiminnat ja Päivitykset 2016_JH pdf 25.05.2016
Oikaisuvaatimusohje ja valitusosoitus pdf 26.10.2016