Palvelinvarmenne terveydenhuollon organisaatiolle

Väestörekisterikeskuksen varmennepalvelut tuottaa KanTa-palvelujen käytössä tarvittavat palvelinvarmenteet palvelujen antajien ja apteekkien sekä niiden tietoteknisten palvelujen toimittajille.

Voimassaoloaika

Terveydenhuollon palvelinvarmenteen voimassaoloaika voi olla enintään viisi (5) vuotta varmenteen myöntöhetkestä lukien.

Toimitusaika

Palvelinvarmenteen toimitusaika on enintään viisi (5) arkipäivää hakemuslomakkeen hyväksymisen ja tarvittavien liitteiden VRK:lle saapumisesta lukien. Myönnetty palvelinvarmenne toimitetaan hakijalle tai hänen ilmoittamalleen tekniselle yhteyshenkilölle sähköpostitse der- ja pem –tiedostomuodoissa.

Varmenteet

  • Terveydenhuollon palvelinvarmenne
  • Terveydenhuollon testi-palvelinvarmenne
  • Terveydenhuollon järjestelmäallekirjoitusvarmenne
  • Terveydenhuollon Testi-järjestelmäallekirjoitusvarmenne

Palvelinvarmenteen sulkeminen

Palvelinvarmenne on suljettava jos on tiedossa tai epäilys siitä, että varmenteen haltijan yksityinen avain on paljastunut. Varmenne on suljettava myös silloin kun se on tarpeeton tai sen käyttötarkoitus muuttuu. Suljettua varmennetta ei voi palauttaa käyttöön.

Palvelinvarmennehakemuksen toimitusosoite

Allekirjoitettu hakemus + liitteet voidaan toimittaa VRK:lle jollain kolmesta alla mainitusta toimitustavasta.

Postitse:
Väestörekisterikeskus / kirjaamo
PL 123, 00531 HELSINKI
FINLAND.

tai

Sähköpostilla:
kirjaamo(at)vrk.fi
Allekirjoitettu hakemus + liitteet skannattuna pdf-muotoon tai VRK:n myöntämällä varmenteella allekirjoitettuna. Huom! Hakemuksen on oltava allekirjoitettu. Emme käsittele allekirjoittamattomia hakemuksia.

tai

Fax:lla
09 876 4369

HUOM!
Allekirjoitetun palvelinvarmennehakemuksen lisäksi VRK:lle toimitetaan palvelimella luotu varmennepyyntö sähköpostilla vptuotanto(at)vrk.fi –osoitteeseen. Palvelinvarmennetta ei voida luoda mikäli palvelimella muodostettu varmennepyyntö, palvelinvarmennehakemus tai palvelinvarmennehakemuksen allekirjoitus puuttuu.