Kesäkuu 2015

TIETOSISÄLTÖ-YKSIKÖN UUTISKIRJE 3/2015

 

Ennakkotieto tulevasta sovelluspäivityksestä

Seuraava suunniteltu sovelluspäivitys VTJ-ylläpitokäyttöliittymään sekä VTJKrysp –rajapintaan on tarkoitus tehdä 25.6.2015. Lisätietoja asiasta myöhemmin.

 

Ennakkotieto syksyn koulutustilaisuuksista

Väestörekisterikeskus on järjestämässä syksyllä 2015, ainakin seuraavia koulutustilaisuuksia.
Ruotsinkielinen Työpaja rakennus- ja huoneistotietojen uusista ylläpitomenetelmistä ja yhteistyön kehittämisestä järjestetään Kokkolassa 16.9.2015.
Suomenkielinen Ylläpitokoulutus maistraattien- sekä kuntien kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotietoja käsitteleville henkilöille järjestetään Väestökirjahallinnon teemapäivien yhteydessä Helsingissä 7.10.2015.
Lisätietoja koulutustilaisuuksista sekä ilmoittautumisista myöhemmin.

isovanhemmat_ja_tytto_puutarhassa

 

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän Raportit-osion virhelistat

Vastuualueellemme on tullut paljon kysymyksiä VTJ-ylläpitokäyttöliittymän Raportit-osion virhelistoista. Aiemmin paperisina kuntiin toimitetut virhelistat on nyt siis sähköistetty ja ne löytyvät Raportit-osiosta. Korjatut ja rekisteröidyt luvat eivät tästä syystä häviä listalta.

Kannattaa luoda itselle uusi virheidenkorjaustoimintatapa, ettei turhaan hae jo korjattuja virheitä uudestaan. Yksi suositeltava tapa voisi olla esim. että aikarajauksella pitää itselleen selvillä mitkä virheet on jo korjannut. Voi hakea esim. ennen seuraavaa lupien lähetystä, edellisellä kerralla lähetetyistä luvista aiheutuneet virheet ja korjata ne ennen kuin lähettää uusia lupia jne.

Jos tiedot ovat korjaantuneet, niin ne eivät enää tule uudelle virhelistalle. Väestötietojärjestelmään tallentuneet tiedot voi tarkistaa VTJkyselystä. Jos kunnallanne ei vielä ole kaikille kunnille ilmaisia selailuoikeuksia VTJkyselyyn, kannattaa viimeistään nyt ne hankkia.
Lisätietoa aiheesta löytyy täältä: https://eevertti.vrk.fi/Default.aspx?id=150

maitolaituri

Aurinkoista kesää

Väestörekisterikeskuksen kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotietojen vastuualue toivottaa kaikille aurinkoista ja lämmintä kesää!

 

Väestörekisterikeskus
Tietosisältöyksikkö
Kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotiedot
rahu.info(at)vrk.fi
Lisäinfoa: https://eevertti.vrk.fi