Joulukuu 2015

TIETOSISÄLTÖ-YKSIKÖN UUTISKIRJE 5/2015

 

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän versio 2.4 on julkaistu 16.12.2015.

 

Tässä alla on maininta ominaisuuksista, jotka ovat muuttuneet uuden 2.4 version myötä.

Autocomplete –valintalistat on toteutettu kunta, katunimi, äänestysalue ja postinumero –valintalistoille. Käyttäjän on mahdollista hakea listalta syöttämällä osa kunnan nimestä, kadun nimestä, äänestysalueesta, postinumerosta tai postitoimipaikasta. Haku käynnistyy, kun käyttäjä on syöttänyt vähintään kaksi merkkiä kunta ja postinumero –kenttään ja vähintään kolme merkkiä katunimi –kenttään tai yhden merkin äänestysalue-kenttään. Järjestelmä rajaa listaa käyttäjän antaman hakuehdon mukaisesti. Käyttäjän on valittava kunta, katu tai postinumero listalta, jolloin arvo siirtyy kenttään.

Edellä kuvattu ominaisuus toteutettu seuraaville näytöille:
ha01, ki01, ki06, kk01, rh01, rh07, rh14, vh01, ra01, ra03, ra11, ra15

Jatkossa VTJ-ylläpitokäyttöliittymään tehtävistä versiopäivityksistä, ilmoitetaan tiedotteilla VTJ-ylläpitokäyttöliittymän etusivulla!
 

Ylläpitoseminaari Helsinki-Tukholma-Helsinki

Väestörekisterikeskus järjestää kaksikielisen ylläpitoseminaarin 9.-11.2.2016 maistraattien ja kuntien kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotietoja käsitteleville henkilöille M/S Silja Serenadella. Seminaarin pääteemaksi on valittu: Laadunparannus.

Seminaarin sisältö

Seminaari sisältää informaatiota mm. rakennus- ja huoneistotietojen ylläpidosta, asiantuntijoiden välisen paneelikeskustelun pääteemaan liittyen, työpajoja sekä monia omien alojensa asiantuntijoiden alustuksia. Alustajina toimivat mm. Auli Hirsjärvi Verohallinnosta, Outi Ahti-Miettinen Tilastokeskuksesta, Mia Sundblad KELA:sta, Jukka Otajärvi Elisa Oyj:stä, Hanna Heikkilä Salon kaupungilta, Hannu Vanhatalo Trimbleltä, Anja Pumpanen Lapin Maistraatista sekä Timo Salovaara Väestörekisterikeskuksesta. Luennon ovat lupautuneet pitämään myös Erika Laaksonen KELA:sta sekä Mira Kuussaari Tilastokeskuksesta.

Koska seminaariin on ilmoittautunut vain muutama ruotsinkielinen osallistuja, olemme päättäneet yhdistää suomenkielisen ja ruotsinkielisen seminaarin. Nyt kun seminaari järjestetään kaksikielisenä, niin kaikilla osallistujilla on mahdollisuus päästä seuraamaan kaikkien luennoitsijoiden mielenkiintoisia esityksiä.

Ilmoittautuminen

Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan koulutukseen 7.1.2016 klo 16.15 mennessä, CWT Meetings&Events matkatoimiston ilmoittautumisjärjestelmän kautta:
https://www.lyyti.in/vrk2016

Mukaan myös Maarianhaminasta

Seminaariin voi lähteä mukaan myös Maarianhaminasta jo 8.2.2016. Lisätietoja tästä löytyy täältä: https://eevertti.vrk.fi/Default.aspx?id=441

Ylläpitoseminaarin materiaalit

Koulutukseen liittyviin materiaaleihin pääsee tutustumaan täältä: https://eevertti.vrk.fi/Default.aspx?id=425&docid=1262

Lisäinfo

Lisäinfoa seminaarista löytyy täältä: https://eevertti.vrk.fi/Default.aspx?id=425

Kysymykset

Kaikki asiaa koskevat kysymykset voi toimittaa osoitteeseen rahu.info(at)vrk.fi

 

Katko reaaliaikaisessa rakennustietojen ylläpidossa 31.12.2015 - 4.1.2016

 

Rakennustietojen ylläpito KRYSP-rajapinnalla joudutaan sulkemaan torstaina 31.12.2015 klo. 23.00. Palvelu avataan käyttöön uudelleen maanantaina 4.1.2016 aamupäivän aikana.
Rakennustietoja ei saa päivittää tai lähettää mainittuna aikana VTJ:ään. Sulkemisen syynä on alue-, seurakunta- ja kuntaliitosten vaatimat ylläpitotehtävät.

Mikäli käyttöönottoa joudutaan viivästämään vuodenvaihteen ajoissa ilmenneiden ongelmien takia, teille lähetetään asiaan liittyen uusi tiedote.

 

Rakennustietojen ilmoittamien

On tärkeää jatkaa rakennushanketietojen ilmoittamista kuukausittain vaikka olette lähiaikoina ottamassa käyttöön VTJ-ylläpitorajapinnan avulla tapahtuvan ilmoitusmenetelmän. Väestörekisterikeskus ei ole poistanut käytöstä eräajopohjaista rakennushanketietojen rekisteröintiä, vaan EasyEDI- ja linjansiirto-palvelut toimivat yhä uusien ylläpitopalveluiden rinnalla. Rakennushanketietojen rekisteröimisen katkos aiheuttaa ongelmia mm. muuttoilmoitusten rekisteröinnissä ja tilastotuotannossa.

 

Eräajolla toimitettujen RHR-virhelistojen korjaaminen

 

Virheisiin jääneet luvat löytyvät VTJ-ylläpitokäyttöliittymästä, Raportit - Eräajon virhelistat,
osoite https://rahu.vtj.vrk.fi
Aiemmin paperisina olleet RHR-virhelistat ovat vain sähköistetty, eivätkä korjatut luvat häviä virhelistalta.
Kunnan vastuulla on virhelistojen korjaaminen ja lupien lähettäminen Väestötietojärjestelmään.
Käyttäjän kannattaa luoda oma toimintatapa virhelistan korjaamiseen. Virheet tulee korjata välittömästi ja lähettää korjatut luvat väestötietojärjestelmään ennen seuraavaa RH-tietojen lähetystä.

VTjkyselystä voi tarkistaa lupien rekisteröitymisen Väestötietojärjestelmään.

Käyttäjätunnukset virhelistojen hakemiseen ja VTJkyselyyn haetaan kunnan VTJ-vastuukäyttäjän kautta. VTJkyselyn suorakysely ja sovelluskysely ovat kunnille maksuttomia.

Katso myös TIETOSISÄLTÖ-YKSIKÖN UUTISKIRJE 3/2015, joka löytyy https://eevertti.vrk.fi/Default.aspx?site=1&docid=1266  
 

joulutonttu

Tietosisältö-yksikön henkilökunta toivottaa Teille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

http://www.vrk.fi/joulukortti/


Väestörekisterikeskus
Tietosisältöyksikkö
Kiinteistö-, rakennus- ja huoneistotiedot
rahu.info(at)vrk.fi